Maldivi

  • DATE 27/02/2019

SPECIJALNA PONUDA U MAJU: MALDIVI

11 DANA/AVION QATAR AIRWAYS

19-29.05.2019.

Kada kažete „Hoću odmor u raju“, mislite na putovanje na Maldive. Idealna ljepota kristalno čistih laguna, plaže od sitnog bijelog pijeska, u kombinaciji sa veličanstvenim pogledom na okean i prirodu. Ova otočka  zemlja je apsolutni raj i jedna od najpopularnijih destinacija za putovanje iz snova već dugi niz godina. Kažu da niste ronili ako niste zaronili u prekrasno more na Maldivima i upoznali se sa živopisnom florom i faunom prekrasnih koraljnih ostrva. Ovo, zaista, posebno mjesto, učiniće da se osjećate kao da ste na drugoj planeti. Idealni su za odmor i relaksaciju. Prelijepe bijele pješčane plaže, toplo more, kristalno bistra voda, tirkizne lagune, ljepota i bogatstvo korala i podvodnog sveta učiniće vrijeme provedeno na ovom mjestu nezaboravnim. I vjerujte nam, poželjećete da se vratite.

Maldivi su azijska otočka država u Indijskom okeanu. Čine je 1200 ostrva na 26 atola. Maldivi se nalaze južno od Indije i Šri Lanke i svojim oblikom podsjećaju na bisernu ogrlicu usred okeana. Atol znači koraljno ostrvo nastalo erupcijom vulkana u neka davna vremena. Zamislite kako se iz dubine okeana izdiže stub do površine mora, na obodu stuba se nalazi koralni vijenac sa uzbudljivim podvodnim životom. 200 ostrva je naseljeno lokalnim stanovništvom, dok je oko 100 njih pretvoreno u privatne risorte.

PROGRAM PUTOVANJA

  1. DAN, 19.05.2019. (NEDJELJA), SARAJEVO – DOHA

Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera 90 minuta prije leta. Let QR 294 za Dohu u 12.35h sa dolaskom u Dohu u 18.45h. Odmor do nastavka leta.Slikovni rezultat za maldivi Fun Island Resort

  1. DAN, 20.05.2019. (PONEDJELJAK), DOHA – MALE  – FUN ISLAND RESORT & SPA

Nastavak leta za Male, glavni grad Maldiva, QR 672 u 02.10h sa slijetanjem u Male u 09.05h. Po dolasku na Male, transfer do ostrva na kojem je hotel. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

 

Slikovni rezultat za maldivi Fun Island Resort

 

3.DAN – 9.DAN, 21 - 27.05.2019. (UTORAK – PONEDJELJAK), FUN ISLAND RESORT & SPA

Slijedi 7 dana uživanja u prekrasnim plažama i sadržajima koje nudi Fun Island Resort & Spa. Iskoristite ove prekrasne dane da se kupate i sunčate na prekrasnim pješčanim plažama ili posjetite neki od fakultativnih izleta koje Vam nude naši domaćini: Ponoćno pecanje, plivanje sa delfinima, ronjenje i snorkling, potraga za kit ajkulom ili posjetite neko od naseljenih ostrva i upoznajte se sa lokalnom kulturom.

 

Slikovni rezultat za maldivi snorkeling Slikovni rezultat za maldivi snorkeling whale shark

 

  1. DAN, 28.05.2019. (UTORAK), FUN ISLAND RESORT & SPA – MALE – DOHA  

U podnevnim satima napuštanje hotela. Transfer do aerodroma Male. Let QR 675 za Dohu u 20.20h sa dolaskom u Dohu u 23.15h. Odmor do nastavka leta.

  1. DAN, 29.05.2019. (SRIJEDA), DOHA – SARAJEVO  

Nastavak leta za Sarajevo QR 293 u 07.10h sa slijetanjem u Sarajevo u 11.35h.

 

CIJENA:  2699,00 KM

 

U cijenu je uključeno:
- Povratna avio karta Qatar Airways-a na relaciji Sarajevo – Doha – Male – Doha – Sarajevo,

- Aerodromske takse,

- Transfer brzim brodom sa aerodroma Male do hotela i nazad pri povratku,

- 8 punih pansiona u hotelu 3* Fun Island Resort & Spa,

- Korištenje teretane i sportskih terena u Resortu ( badminton, odbojka na plaži, stolni tenis, bilijar),

- Flaša vode od 500 ml po osobi dnevno u sobi.

 

U cijenu nije uključeno:
- Fakultativni izleti (na licu mjesta),

- PZ osiguranje 22,00 KM,

- Individulani troškovi.

KORISNE INFORMACIJE:

Glavni grad Maldiva je Male. Nalazi se u centralnom djelu biserne ogrlice. Svi atoli južno od Male-a pripadaju grupi South Atolls, dok su oni sjeverno od glavnog grada iz grupacije North Atolls. Sam Male je jedno ostrvo površine oko 6 kvadratnih kilometara, gdje živi skoro polovina stanovništva Maldiva. Grad nije pretjerano interesantan turistički. To je administrativni centar, bez plaža i rajskih prizora koje očekujemo, tako da većina putnika posjeti Male da prekrati vrijeme na aerodromu.

Glavni internacionalni aerodrom je Velana International ili popularno poznat kao aerodrom Male. Nalazi se na posebnom ostrvu odmah pored glavnog grada, na samo 10 minuta vožnje brodićem do prijestolnice. Brodovi između aerodroma i Male-a saobraćaju na svakih nekoliko minuta od 5 časova ujutro do ponoći i povratna karta je oko 10 dolara. Na aerodrom Male slijeću svi internacionalni letovi iz Evrope, pa se odatle dalje ide transferima do svog izabranog hotela. Na Maldivima ima još 10 lokalnih aerodroma, osim glavnog na Male-u.

 

https://travelboutique.rs/wp-content/uploads/2018/10/maldivi-plaza-1.jpg

- Maldivi u maju:

Maj je početak ljetne sezone na Maldivima, kao i najava ljetnog monsuna koji puše sa okeana ka Indiji i donosi više oblaka i mogućnosti za kišu. Postoji vjerovatnoća da ćete imati bar jedan dan sa pljuskom kada putujete u maju, ali kiša ne pada dugo i vrlo brzo se vraća dalje vruće i sunčano vrijeme. Temperature su visoke, preko 30 stepeni i vlažnost vazduha je veća. Sa 30 stepeni more je savršeno za kupanje. Možete očekivati 12 sati dnevnog svjetla sa osam sati sunčanja svakog dana. Ponesite kremu za sunčanje, jer su UV zraci izuzetno visoki.

 

- Cijene:

Kafa od 5 -12 $

Sokovi 5-12 $

Pivo od 7-15 $

Kokteli od 12-20 $

Flaša vina od 30 $ pa naviše

Voda je uglavnom besplatna, ukoliko se doplaćuje, cijena po flašici je od 2 $

Pica od 20-40 $

Obrok od 30 $ pa naviše

Romantična večera za dvoje sa svijećama na plaži od 300 $

I znajte da su sve cijene izražene neto, tj. na sve cijene se u konačnici dodaje 22 % takse. Tako da je konačni iznos zapravo iznenađenje. Valuta koja se u hotelima koristi je dolar. Iako Maldivi imaju svoju lokalnu valutu, Maldivsku rupiju, dolar je opšte prihvaćen u kešu ili karticama. I na aerodromu u Male-u se primaju samo dolari, tako da se preporučuje nošenje ove valute. U hotelu će primiti i euro, mada po nepovoljnijem kursu u odnosu na banke u Evropi.

Ako se zbog ovih cijena premišljate i pitate da li vrijedi, znajte da vrijedi. Osjećaj koji ćete imati na Maldivima u toku boravka je apsolutno neponovljivo iskustvo. To iskustvo će vas zauvijek pratiti i natjerati vam osmjeh na lice.

 

Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.

*Sva navedena vremena u programu su po lokalnom vremenu!


Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Centrotours.

Dodatne informacije

  • Polazak:: Sunday, 19 May 2019
  • Povratak:: Wednesday, 29 May 2019
  • Cijena:: 2.699,00 KM

Kontakt informacije

  • Zelenih Beretki bb (Gazi Husrev-begov bezistan) 71000 Sarajevo, BiH
  • +387 (0)33 44 39 00 +387 (0)33 27 18 00

VIP Travels aplikacija

Sve naše ponude
samo dodir od vas

Top