Istanbul

  • DATE 20/01/2021

ISTANBUL

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrjednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? On ih nudi bez ustručavanja: rimski vijadukt i turske kupelji, bezbroj tulipana i drevne gradske zidine, podzemne cisterne, parkovi i otoci, odlična hrana, noćni život bez premca i grad neopterećen kriminalom zapadnih metropola...Novogodišnja atmosfera će Vas dodatno oduševiti, a ovo putovanje će biti jedan poseban doživljaj... Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”…

Termin putovanja: 04.03.2021 – 07.03. 2021.

4 dana – 3 noći             Prijevoz: Avion

HOTELI

Cijena  za prvih 10 prijava

Redovna Cijena

Dalan 3* ili sličan – Aksaray

http://www.dalanhotel.com/

439 KM

489 KM

Ephesus 4*  ili sličan – Aksaray

http://www.hotelephesus.com/

459 KM

519 KM

Zurich  4* ili sličan – Aksaray  

http://www.hotelzurichistanbul.com/

529 KM

579 KM

Aranžman uključuje:                                                                                                             

* avionski prevoz na relaciji Sarajevo - Istanbul - Sarajevo (Turkish Airlines)  

* aerodromske taxe

* smještaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama sa doručkom

* organizacija putovanja

* pratilac grupe (sa min. 30 bukiranih putnika) 

* transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu

 

Aranžman ne uključuje:

* doplata za jednokrevetnu sobu

* fakultativne izlete i ulaznice

* PZO

 

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / 04.03.2021.

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1024 u 08:30 sati. Slijetanje u Istanbul u 12:30 sati, te transfer od aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Bićete očarani Istanbul-om (još se naziva Carigrad i Konstantinopol), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva - rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Nakon smještanja u hotel slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN / ISTANBUL / 05.03.2021.

Danas, nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam fakultativni obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta. Posjeta Hipodromu, zatim posjeta  Plave džamije monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije (bez ulaska) toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Nakon toga posjeta Top Kapi dvorcu i Kapali Carsiji. Povratak u hotel.  

3. DAN / ISTANBUL / 06.03.2021.

Doručak, nakon čega preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Vidikovac Čamildžu odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi - jedan od najljepših utiska koje ćete ponijeti kući. Nakon toga slijedi odlazak na Kadikoy , najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 mil. Stanovnika. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali grupa će se zaputiti  ka Bagdad ulici, foto pauza  kod Djevojacke kule, šetnja kod Uskudara I povratak metroom do Yenikapije. Nakon izleta povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.  

4. DAN / ISTANBUL-SARAJEVO / 07.03.2021.

Nakon doručka predlažemo Vam fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom, morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Nakon toga Posjeta Ortakoyu i Taksim Istiklal ulica. Transfer za aerodrom na let za Sarajevo u 19:25 sati na liniji TK 1025. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 19:15 sati (sva vremena su lokalna).

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

Dodatne informacije

  • Polazak:: Sunday, 04 April 2021
  • Povratak:: Wednesday, 07 April 2021
  • Cijena:: od 439,00 KM

Kontakt informacije

  • Zelenih Beretki bb (Gazi Husrev-begov bezistan) 71000 Sarajevo, BiH
  • +387 (0)33 44 39 00 +387 (0)33 27 18 00

VIP Travels aplikacija

Sve naše ponude
samo dodir od vas

Top