Kapadokija Featured

  • DATE 18/01/2021

Zemlja ružičastog jezera i vilinskih dimnjaka

05.-10.04.2021 / 6 dana - 5 noćenja

SARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI - KAPADOKYA- TUZ GÖLÜ – ANKARA – BEYPAZARI- GÖYNÜK  – IZNIK –   BURSA- CUMALIKIZIK – ISTANBUL- SARAJEVO

 

U srcu Anadolije  leži historijski krajolik koji oduševljava putnike već hiljadama godina – Kapadokija, na površini prepuna neobičnih oblika stijena, tornjeva i vrhova koji strše u nebo, a ispod, prepuna veličanstvenih i zagonetnih podzemnih gradova. Putnici koji su nekada prolazili ovom regijom opisivali su je kao “Čudnovatu zemlju šarene stijene”, “Zemlju 20.000 piramida” ili “Mjesečev krajolik”. 

CIJENA ARANŽMANA:   1.199,00  KM

U CIJENU URAČUNATO:
- prijevoz avionom Sarajevo-Istanbul- Kayseri  -Istanbul -Sarajevo

- aerodromske takse
- smještaj u hotelima 4* na bazi noćenje sa doručkom; 2 noćenja –Kapadokya ; 1 nocenje - Beypazari  

  1 noćenje – Bursa; 1noćenje –Istanbul ;

- transfer aerodrom-hotel u Kayseri i hotel-aerodrom u Istanbulu  

- svi obilasci i razgledi  prema programu uz pratnju profesionalnog licenciranog vodiča na našem jeziku 

- ulaznice u objekte

- putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja za osobe do 60 godina 

- organizacija putovanja
- pratilac grupe

U CIJENU NIJE URAČUNATO:
- doplata za jednokrevetnu sobu 300,00 KM
- doplata za putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 19,00 KM za osobe preko 60 godina 
- ostale usluge koje nisu izričito navedene u ovom programu

- doplata za večeru ( 5 večera u hotelima)  125,00 KM

FAKULTATIVNI IZLETI:  - Ples derviša u Kapadokiji – 50,00 KM 

                                        - Let balonom u Kapadokiji – cijene će biti naknadno objavljene

 

Cijene izražene po osobi u dvokrevetnoj / trokrevetnoj sobi.

Kalkulacija rađena na bazi 30 uplata. U slučaju manjeg broja uplata cijena se uvećava za 100,00 KM 

PROGRAM PUTOVANJA:

1 DAN 05.04.2021.                SARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI-KAPADOKYA

Sastanak na aerodromu dva sata prije leta. Podjela dokumenata i prijava na let TK 1022 (Turkish Airlines). Polijetanje u 09:00 h, slijetanje u Istanbul u 12:00 h, po lokalnom vremenu, te nastavak leta na liniji TK 2014 u 16:10 h za Kayseri. Dolazak u Kayseri u 17:40 h, transfer do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, noćenje.

2 DAN 06.04.2021.                KAPADOKYA

U zoru /fakultativno/ let balonom (prijava u agenciji prilikom rezervacije). 

Let balonom u Kapadokiji nemoguće je dočarati fotografijom i riječima. To je doživljaj koji nosiš u sebi, te jedan od najboljih doživljaja u Turskoj. Bez obzira da li imate iskustva leta sa balonom ili ne, sve je vrlo jednostavno. Let traje oko 45 minuta.

Sam let je stvarno nešto posebno. Uz povremeni huk vatre koja zagrijava vazduh, balon klizi oko jedinstvenih geoloških formacija stijena Kapadokije. Krajolik mijenja boju kako izlazi sunce pa je doživljaj kao u nekom crtanom filmu. Kao da se prelivaju kante boje po bijelom papiru. Baloni u Kapadokiji su doživljaj zbog kog vrijedi doći i rano se probuditi.

Doručak. Nakon doručka odlazak  do dvorca Uchisar. Ovaj dvorac je smješten na najvišoj tački u Kapadokiji Iako se nalazi u dolini bogatoj šarmantnim „dimnjacima“  po kojima je Kapadokija poznata, mali grad Uchisar deluje kao bilo koji drugi turski gradić. Kuće su građene oko dvorca, ali su zbog sve većeg broja stanovnika i erozije, vremenom morale da se grade niz padinu, niže u dolini, tako da je citadela ostala da štrči iznad ostatka grada. U dvorcu se nalazi velika pećina, kao i tri odvojena tunela koja do nje vode. Ipak, neke od prostorija su se urušile i danas su zatrpane kamenjem i zemljom.

Nakon posjete dvorcu Uchisar, obilazak muzeja na otvorenom Goreme. Muzej na otvorenom Goreme podsjeća na prostrani kompleks sastavljen od samostana smještenih jedan do drugoga, svaki sa svojom crkvom. Također, muzej na otvorenom Goreme je dio UNESCO-ve Svjetske baštine od 1984. godine i bio je jedan od prva dva UNESCO-ova lokaliteta u Turskoj. 

U nastavku dolazak u Zelve - muzej otvorenog tipa.  Nekadašnja najveća zajednica danas je pusto selo u stijenama, nakon klizanja i pucanja istih polovicom prošlog vijeka. Nakon iseljavanja starosjedioca koji su naslijedili pet milenija postojbine, ono postaje nadrealno nalazište kakvo bismo zamislili na Crvenom planetu. Smješteni u klinovima izdubljene prostorije, turski starosjedioci i njihovi preci bili su arhitekti u najboljem partnerstvu s prirodom što im je podarila potlačeni vulkanski sediment koji su mogli oblikovati i dekorisati crvenicom, očađiti drvenim ugljenom iz podnožja ne bi li hladnu stijenu učinili ognjištem za svoje proširene porodice. Na njihovom tragu, u dolinicama glavnih lanaca vilenjačkih dimnjaka parka danas starije muslimanke pozivaju na brza seljačka jela od tijesta. Gozleme: slano jelo kao ljubavni izdanak bureka i palačinke, manti (turski ravioli veličine lješnjaka) okupani u gustom jogurtu ili hrskavo-slanim lađicama čija paluba nosi punjenja od pregršt univerzalno slasnih namirnica kojima ćete se okrijepiti u istraživanju crkava u stijenama – Crkvu ribe ili Crkvu grožđa). Pohodile su ih ranokršćanske kulture što su kasnije iznjedrile Bazilija Velikog i Grgura Nazijanskog – propovjednika iz današnje Turske koji su hrabro propovijedali svetu riječ tek po priznavanju kršćanstva u 4.vijeku nove ere.  Među kapelicama, crkvicama i prethistorijskim vilama, našle su se antropomorfne stijene – one ljudskih crta za koje se priroda pobrinula milujući ih vjetrom, snijegom i kišom hiljadama godina, ne bismo li ih danas uočavali kao divovske patuljke, mitološka bića i bajkovita stvorenja.

U nastavku putovanja posjeta gradu Pasabaglari, jedno među mnogim mjestima koje je nezaobilazno za posjetiti u Kapadokiji. Usred vinograda možete vidjeti izvanredne zemljane stupove. Ime Monks Valley potiče od čunjeva urezanih u kamenu tufu koji se i danas izdvajaju.

Smješten u okrugu Derinkuyu u provinciji Nevşehir, podzemni grad Derinkuyu jedno je najdublje podzemno sklonište koje su kršćani koristili za skrivanje od napada. Ova pećina ima uske uličice koje možete lako istražiti jer mjesto nije poznato mnogima i manje je gužve.

Po svom sadržaju se izdvaja i Urgup, koji predstavlja najmoderniji dio Kapadokije s obzirom na to da pored prirodnih ljepota nudi i odlične mogućnosti za dobar provod, uživanje u kafićima i kupovinu u raznim prodavnicama.

Ürgüp kao središnja naseobina savremene Kapadokije poistovjećuje se s vinom od dvadeset i pet sorti izniklih iz niskih, grmolikih gredica vinove loze što nerijetko ukrašavaju podnožja čunjastih formacija koje odlikuju ovu regiju. Kao i svakim drugim gradom regije, pa i države, među njima se poigravaju i naganjaju pitomi mješanci mješanaca i turskog kangala – veličanstvene pasmine najboljeg ljudskog prijatelja u svjetlijim varijantama krzna stopljenih sa zemljanim tonovima i bojama krajolika.

Zaigrani i gladnjikavi lajavci popratit će vas u stopu nakon samo jednog pogleda u krupne, zavodničke smeđe oči, a dodir i približavanje, bilo na kaldrmastim padinama gradskih ulica ili među vanzemaljskim stijenama opasno je samo iz jednog razloga – zaljubljivanje na prvi pogled ne ide pod ruku njihovoj šarlatansko-nonšalatnoj naravi vagabunda. Nakon glađenja i igranja, dlakavi zavodnici slomit će vam srce jer su oni ti koji napuštaju ljubav u zamjenu za novu igru, novi komad mesa ili toplo gazište neke od tradicijskih radnji gdje ih zasigurno čeka okrepa. Ürgüp je samo jedno od mjesta posebno po osmatračnicama i vidikovcima, a popnete li se zimi na vrh njihove utvrde, ozeble prstiće na rukama i nogama, inje na trepavicama i brcima otopit ćete uz prirodni čaj od jabuke ili kremastu tursku kafu u biblioteci nekadašnjeg opservatorija gdje se lokalci potiču na čitanje razmjenom knjiga. Alternativno grijanje može pružiti topla i začinjena varijanta jednog od crnih vina u vinskim podrumima grada. Dakako, treba i iskoristiti turistički status, pa se malo i ‘ogrebati’ u  radnjama s orašastim plodovima i suhim voćem regije gdje će vas istim bezalkoholnim napitcima obradovati prodavači spremni na trampu: okrepa za koju besjedu na engleskom ili ruskom. Dovoljno gramatički neispravno da vas osvoje na prvu.

Nastavljamo putovanje u Avanos-mjesto na obalama Crvene rijeke. U antička vremena zvao se Vanesa i prostirao se tačno duž Crvene rijeke koja se zove Kizilirmak. Poznat je po keramici. Keramika se na ovim prostorima proizvodila još od 2000-te godine prije nove ere. Avanos je poznat po tome što se ovdje grnčarija pravi od mulja iz Crvene rijeke. U Avanosu postoji jedan zanat koji je ovaj grad proslavio. Moguće je ući u jednu od radnji u kojoj se ručno proizvode tepisi. 

Uveče /fakultativno/ odlazak na ples derviša. Povratak u hotel. Noćenje

3 DAN 07.04.2021.                KAPADOKYA – TUZ GÖLÜ – ANKARA – BEYPAZARI

Nakon doručka polazak prema Ankari. Na putu obilazak slanog jezera Tuz gölü , ili slano ružičasto jezero, poslije jezera Van, drugo najveće  jezero Turske, pokriva 70 % potrebe soli Turske.

Slano jezero, na svojoj prosječnoj dubini ispod 50 cm, je  dom  širokom spektru vrsta ptica. 

U jezeru živi 85 vrsta ptica, 129 vrsta insekata, od kojih su 4 endemske, 15 vrsta sisara i 38 endemskih biljnih vrsta. Oko jezera se nalazi oko 6000 područja za gniježđenje ptica

Slano jezero je uvršteno u kategoriju A klase kao važno područje za zaštitu močvara i biološke raznolikosti.

Unesco je uvrstio ovo jezero na privremenu listu svjetske baštine.

Dolazak u Ankaru i posjeta muzeja Ataturka

Ovo je kompleks koji Vas ostavlja bez daha i u jednu ruku pokazuje moć jedne države. Posvećen je Mustafi Kemalu Ataturku, osnivaču i prvom predsjedniku Republike Turske. Izgrađen je u periodu od 1944. do 1953. godine po projektu Emina Onata i njegovog saradnika Ahmeta Orhana Arde. Nakon smrti, Mustafa Ataturk je privremeno sahranjen u Etnografskom muzeju u Ankari. Izgradnjom ovog objekta uz veliku državnu ceremoniju prebačeno je tijelo prvog predsjednika Republike Turske. U muzeju se nalazi kino-sala u kojoj se prikazuje  kratki dokumentari film o Mustafi Kemalu Ataturku. U drugoj sobi se nalaze kola kojima je transportovano tijelo Mustafe Kemala Ataturka. U ostalim sobama nalaze se službena auta, brod, kao i slike uglednih državnika koji su posjetili ovaj kompleks. U sklopu muzeja nalazi se i prostorija u kojoj se nalaze pokloni koje je dobio predsjednik i maršal Mustafa Kemal Ataturk od najeminentnijih svjetskih ličnosti, kao i predmeti iz njegovog života, kao što su satovi, srebreni servis za čaj... Najinteresantniji dio muzeja je prostorija u kojoj su na vrlo orginalan način prikazani detalji iz borbi koje su se desile na Galipolju. Sa prozora kompleksa pruža se predivan pogled na Ankaru i Kocatepe Camii (Kodžatepe džamija). Nastavak putovanja za Beypazar. Razgled grada i čaršije. Stara oblast Beypazarı, izgrađena na strmim padinama i dolinama, izuzetno je slikovita sa tržnicom, tradicionalnim kućama i prirodnim krajolikom. 

Stogodišnje kuće u Beypazarıju odražavaju tipične karakteristike osmanske i tradicionalne turske domaće arhitekture. Smještaj u hotel. Noćenje.

4 DAN 08.04.2021.        BEYPAZARI – GÖYNÜK  – IZNIK –  – BURSA

Nakon doručka polazak prema Bursi. Usput panoramsko razgledanje grada Goynuk i Iznik

İznik-Svjedočenje istorije - Smješten na 87km od Burse nalazi se İznik, prije poznat kao Nicaea, koji se nalazi na istočnom vrhu jezera Iznik. Grad je osnovao 316.godine prije nove ere Antigona, jedan od generala Aleksandra Velikog. Iznik je zatim zauzeo drugi general, Lizimah, koji je grad nazvao Nikeja po svojoj supruzi.  Nakon što je igrao ulogu važnog rimskog, a zatim i vizantskog grada, pao je pod Seldžuke 1078. godine, a kasnije pod Osmanlije 1331. godine. Rimsko pozorište sagradio je Trajan (249-251), a na obali jezera Iznik Rimski senat, gdje se prvi Nikejski sabor održao 325. godine. U središtu grada nalazi se crkva Svete Sofije, koja se koristila za jedno od najvažnijih vijeća održanih 787. godine .

Crkva je pod vlašću Osmanlija služila kao džamija. İznik je jednak Jerusalemu i Vatikanu po značaju za kršćanski svijet. Među važnijim islamskim zgradama u gradu, ističe se  džamija Yeşil popločana tirkiznim pločama i Nilüfer Hatun İmarethanesi. Iznik je još uvijek mali grad čija 114 kula nije premašila svojih izvornih 4227 m rimskih zidina. I dalje stoje četiri kapije koja su omogućavala pristup gradu. 

U 16. i 17. vijeku Iznik je bio središte izvrsne proizvodnje keramičkog posuđa koje je dalo važan doprinos ukrasima džamija i palača širom Turske. 

Muzej prikazuje nalaze obližnjih iskopina. Nakon istraživanja znamenitosti, riblji restorani uz jezero nude ukusnu hranu i opuštajuću atmosferu. 

Pet kilometara od Iznika, u selu Elbeyli, možete naići na katakombu iz 5. vijeka i na obelisk visok 15,5 metara koji je izgradio Cassius Philiscus. Dolazak u Bursu, smještaj u hotel. Noćenje.

5 DAN 09.04.2021.                BURSA - CUMALIKIZIK – ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka razgled Burse.

Bursa, jedan od ranih glavnih gradova Osmanskog carstva, odražava rani period osmanske kulture. Ovo je stari, uređeni grad, smješten u podnožju planine Uludag. Bursa ima jedinstven geografski položaj, jer je Mramorno more udaljeno dvadesetak kilometara.

Bursa je od 4. do 14. vijeka pripadala Vizantiji, a od 14. vijeka zauzeli su je Osmanlije. Danas je Bursa četvrti po veličini grad u zemlji. Historijski gledano, bila je poznata po svojim breskvama, svili i kestenima. Zanimljive arhitektonske građevine iz različitih vremena prikupljene su u Bursi. Postoje mnoge stare džamije, grobnice, historijske građevine. 

Džamija Ulu-Jami - Sunitska džamija izgrađena u seldžučkom stilu po nalogu osmanskog sultana Bayazida I. krajem 14. vijeka. Džamija Ulu-Jami, prevedena s turskog, znači "Velika džamija". Nalazi se u srcu Starog Grada i predstavlja džamiju u kojoj se održava kolektivna molitva petkom-džuma. Vjerski objekt smatra se najvećom Bursinskom džamijom, ima 2 minareta i 20 kupola. Zgrada je povezana s ranom otomanskom arhitekturom, jedna je od prvih multi-kupolastih struktura u Turskoj. Velika džamija je prepoznata kao standard stila i arhitekture za izgradnju džamija u Turskoj. Džamija ima fontanu za vjerske obrede, mihrab, minber, tepihe na podu i natpise iz Kurana na zidovima. Ulu Jami se smatra kao najzanimljiviji historijski spomenik Turske. Zelena džamija, izgrađena po nalogu sultana Mehmeda I., prepoznata je kao biser Burse, a pročelje džamije je ukrašeno snježno bijelim mramorom, a unutrašnjost džamije je ukrašena zelenim pločicama. Izgradnja džamije odvijala se u 15. Vijeku.  Kompleks džamije uključuje grobnicu i medrese. 

Nakon obilaska Ulu džamije i zelene džamije odlazimo do Koza Hana. Tržnica svile Koza Khan - U 15. vijeku Bursa je bila najvažnija tačka puta svile, a ovdje je izgrađena tržnica Koza Khan. Danas je ovaj bazar glavna prodajna tačka visokokvalitetnih svilenih tkanina. Tržnica svile omiljena je turistička destinacija za kupovinu. Gotovo svaka trgovina tretira putnike s poznatom turskom kafom. Nakon obilaska Burse odlazak u osmanlijsko selo Cumalikizik.

Cumalıkızık je selo u općini Yıldırım, u pokrajini Bursa, zapadna Turska, oko 10 km istočno od grada Burse, u podnožju planine Uludağ. Njegov naziv dolazi od turske riječi cuma (tur. za „petak”), čime se naglašava važnost ovog dana određenog za muslimansku molitvu i okupljanja, te imena jednog od izvornih Oguza (turskijskog plemena), Kızıka. Tako obližnja sela, ali manje sačuvana, nose imena: Değirmenlikızık, Derekızık, i Hamamlıkızık.

Njegova historija se upravo veže za Bursu i osnivanje Osmanskog carstva; naime Cumalıkızık je osnovan kao vakuf (zadužbina) grada Burse i kroz ranu historiju Osmanlija bilo je jedno od sela u zaleđu koja su direktno opskrbljivali grad na obali. Kako je ono jedino selo ovog sistema koje je opstalo, i to uveliko sačuvane rane osmanske arhitekture, Cumalıkızık je 2014. godine, zajedno s Bursom, upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji.

Etnografski muzej Cumalıkızıka posjeduje bogatu zbirku predmeta iz ranog turskog razdoblja, dok su tradicionalne kuće napravljene od drveta, adobea i kamena lomljenca. U selu se danas nalazi 270 historijskih kuća od kojih se u njih 180 još uvijek živi. Većina ih je podijeljena na tri stambene jedinice, gornji spratovi imaju čardake (erkere izbačene u vanjski prostor), a ručke i halke za kucanje na vratima su od lijevanog željeza. Uske ulice bez trotoara su popločane oblutcima, te imaju karakteristični jarak koji ide kroz sredinu ulice kako bi služio za odvod kišnice i otpada.

Džamija, česma Zekiye Hatuna uz džamiju i hamam s kupolom su izvorne građevine iz Osmanskog carstva, dok se na obroncima sela nalaze i ruševine vizantske crkve, otkrivene 1967. god.

Nastavak vožnje prema Istanbulu. Smještaj u hotel u Istanbulu. Noćenje.

6 DAN 10.04.2021.                ISTANBUL - SARAJEVO 

Doručak u hotelu. Odjava iz soba do 11:00 sati (putnici će kofere ostaviti na recepciji u hotelu). Slobodno vrijeme do poslije podne nakon čega slijedi transfer na aerodrom. Let za Sarajevo u 19:10 h na letu TK1025. Slijetanje u Sarajevo u 20:05 h (sva vremena su lokalna). KRAJ USLUGE. 

OPĆI PODACI O ZEMLJI
Turska, tačnije Republika Turska, je država u jugozapadnoj Aziji. Transkontinentalna je, veći dio njenog teritorija je u Aziji, dok je manji dio u jugoističnoj Europi. Tursku zapljuskuju valovi Sredozemnog, Egejskog i Crnog mora. Mramorno more je unutrašnje more koje spaja Tursku s Evropom i koje je prirodnim kanalom Dardaneli povezano s Egejskim morem, a kanalom Bosfor s Crnim morem. Turska na zapadu graniči s Grčkom i Bugarskom, na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbejdžanom i Iranom, a na jugu s Irakom i Sirijom. Predivni pejzaži, ugodna klima, bogat biljni i životinjski svijet je nešto čime se Turska svakako može ponositi, kao i utiecajem raznih kultura i naroda, koji su doprinijeli bogatoj kulturi i historiji zemjlje.
Površina zemlje:783.356km2
Broj stanovnika:79 miliona stanovnika
Glavni grad:Ankara (4 miliona stanovnika) , dok je najveći grad Istanbul (16 miliona stanovnika)
Nacionalnost:Turska
Službeni jezik: Turski jezik
Vjeroispovest: Islam
Nezavisnost:29. oktobar 1923. Godine

VIZA
Stanovnicima Bosne i Hercegovine viza za Tursku nije potrebna.

VREMENSKA ZONA
Vremenska zona je GMT+1, te je u odnosu na Bosnu i Hercegovinu  1 sat unaprijed.

KLIMA

Egejsku i sredozemnu regiju karakterizira divna mediteranska klima – vruća i suha ljeta, blage i vlažne zime. Crnomorsku regiju odlikuje vlažna suptropska klima s konstantnim padavinama tokom godine, tako da su ljeta topla i vlažna, zime su hladne i vlažne. Planinski vjenci duž obale ne dozvoljavaju mediteranskoj klimi da prodre u unutrašnjost zemlje, te je klima kontinentalna, dok na istoku prevladava hladna i vlažna klima.

HRANA I PIĆE

Turska kuhinja spada među 10 najatraktivnijih svjetskih kuhinja, tačnije treća u svijetu ako ocenjujemo kvalitetu i raznolikost. Vrlo je slična mediteranskoj. Osnovu turske kuhinje čini tijesto od pšeničnog brašna za neizbežni bijeli hljeb (ekmek), fide (lepinja), simit, manti (tijesto) i jufka (lisnato tijesto). Pored hljeba, značajno mjesto u turskoj kuhinji zauzima pilav – jelo od riže. Priprema se na mnogo načina, može biti i glavno jelo, a može ići kao dodatak mesu. S nazivom ćevap (kebap) zovu se sva jela od mesa, a za Tursku je karakterističan i burek. Kao desert služi se čuvena baklava, koja se pravi često s pistacijama ili s čokoladom, lješnjacima ili orasima. 

ZDRAVLJE

Pored graničnih, zdravstvenih i epidemioloških kontrola, putnici mogu očekivati popunjavanje informativnog letka na granicama raznih država. Isti se koriste u svrhu praćenje kretanja lica, naročito u situacijama u kojima se za isto kasnije ustanovi infekcija virusom Covid-19..Nošenje maski u zatvorenim prostorima je obavezno, dok je na otvorenom situacija ista kao i prije koronavirusa. Na ulazu u hotele dezinfikuju se koferi, a na svakom ćošku se nalaze sredstva za dezinfekciju, čak i u liftovima.

LOKALNA VALUTA
Valuta u Turskoj je Nova Turska lira (TRY). 1 EUR = cca 8.00 TRY.

KREDITNE KARTICE I BANKOMATI
Korištenje kreditnih kartica i bankomata je moguće u Turskoj, Međutim zbog visokih provizija prilikom plaćanja kreditnim karticama i podizanja novca na bankomatima, svakako preporučujemo ponijeti gotovinu. 

KOMUNIKACIJA
Možete koristiti svoj mobilni telefon u Turskoj, ukoliko je vaš operater omogućio međunarodni roaming. Međutim, ako je vaš boravak nešto duži, preporučuje se da kupite lokalnu pripeid SIM karticu. 

STRUJA
Napon električne energije je 220V i 50Hz. Standard u Turskoj je utičnica centralno-evropskog tipa.

Dodatne informacije

  • Polazak:: Monday, 05 April 2021
  • Povratak:: Saturday, 10 April 2021
  • Cijena:: 1.199,00 KM

Kontakt informacije

  • Zelenih Beretki bb (Gazi Husrev-begov bezistan) 71000 Sarajevo, BiH
  • +387 (0)33 44 39 00 +387 (0)33 27 18 00

VIP Travels aplikacija

Sve naše ponude
samo dodir od vas

Top