Brazil - Rio de Janeiro

 • DATE 15/10/2021

Rio de Janeiro

….grad koji će Vas impresionirati svojim najljepšim plažama na svijetu; karaokama , sambom i fudbalom na ulicama… Za sve ljubitelje hedonizma!  

18– 28. Mart. 2022.

Legenda kaže da su portugalski istraživači kada su osnovali Rio mislili da se nalazi na rijeci, a ne okeanu, pa su novootkriveno mjesto nazvali Rio de Janeiro. Rio de Janeiro sinonim je za karneval, sambu i predivne duge plaže, ali i za spektakularno prirodno okruženje.Mnogo više od toga, čini ovaj grad-državu primamljivom turističkom destinacijom. Spoj modernog i tradicionalnog, urbanog i ruralnog, mladog i starog pokazalo se kao dobitna kombinacija koja ovaj čudesan grad stavlja visoko na poziciju atraktivnih svjetskih lokacija. Rio je grad najsimpatičnijih ljudi na svijetu, čija je duga historija na ovom prostoru stvorila multikulturalno društvo. Osjećaj dobrodošlice koju lokalno stanovništvo pruža, žive boje i prava atmosfera za zabavu i odmor uz živost gradskih ulica, zvuke salse i sambe, garancija su kako se posjet ovom iznimnom gradu itekako isplati - Rio de Janeiro isijava radost.

Hotel / Cijena

Za uplate do 15.11.2021.

Za uplate od 16.11.2021.

Arena Copacabana 4*

2.895,- KM

3.095,- KM

 

U cijenu uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Frankfurt – Rio de Janeiro / RT – Lufthansa sa uključenim aerodmskim taksama
 • Smještaj na bazi 8 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Transfer aerodrom Rio – hotel – aerodrom Rio
 • Pratilac grupe ( minimalno 15 uplata )
 • Organizacija putovanja

 

U cijenu nije uključeno:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu + 385,00 EUR
 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Fakultativni izleti
 • Bilo koji troškovi lične/osobne prirode
 • PCR test ukoliko bude potreban  

 

Program putovanja

Dan 1. PETAK 18.3.2022. Sarajevo – Frankfurt – Rio de Janeiro

Okupljanje grupe na sarajevskom aerodromu u 09:00 sati. Let za Frankfurt u 11:25 sati na letu LH1547. Slijetanje u Frankfurt u 13:20h. Nastavak leta za Rio de Janeiro u 22:00 h na letu LH500.

Dan 2. SUBOTA 19.3.2022. Frankfurt – Rio de Janeiro

Slijetanje u Rio de Janeiro u 06:25h. Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, transfer u hotel. Dobro došli u Brazil, površinom petu najveću zemlju na svijetu, koja objedinjuje starosjedilačku indijansku, zatim evropsku i afričku, ali i azijsku tradiciju. Brazil se ističe u svijetu svojom jedinstvenom kulturom te posebnim umjetničkim izražajima i običajima. Po dolasku u hotel uživajte na najljepšoj plaži na svijetu ispijajući ledeno hladno piće do prijava u sobe cca  14:00h..  Slobodno popodne za odmor. Noćenje.

Dan 3. NEDJELJA 20.3.2022. Rio de Janeiro

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni odlazak u 

TIJUCA PARK, CORCOVADO, SAMBODROMO, MARACANA

Izlet počinje odlaskom u obilazak statue Christa otkupitelja. Nastavljamo ponoramskom internom posjetom Estadio du Maracana, te Sambodromu, te Lapi i gradskoj Katedrali. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje. Cijena izleta: 95 EUR

Dan 4. PONEDJELJAK 21.3.2022. Rio de Janeiro

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni izlet    SELARON I SUGAR LOAF

Na ovom izletu ćemo uživati u prekrasnim pogledima i posjetama   poznatim atrakcijama kao što su: Olimpijski bulevar, Gradska katedrala, te stepenice Selaron. Odmor uz poznati brazilski Churrasco. Izlet  završavamo   zalaskom sunca na poznatoj šećernoj glavi ( Shugar Loaf ). Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.   Cijena izleta: 95 EUR

Dan 5. UTORAK 22.3.2022. Rio de Janeiro

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni izlet   ŠUMA TIJUCA I BOTANIČKA BAŠTA

Poludnevni izlet u gradsku botaničku baštu i upoznavanje sa lokalnim egzotičnim autohtonim biljkama te obilazak džipovima najveće urbane prašume na svijetu, te upoznavanje sa egzotičnim životinjskim vrstama. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje. Cijena izleta: 65 EUR

Dan 6. SRIJEDA 23.3.2022. Rio de Janeiro

 Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni izlet     BROD GUANBARA

Plovidba brodom po zalivu Guanbara te ugođaj Rio de Janeira iz potpuno drugačije perspektive, te završetak  uz   nezaboravan zalazak   sunca nad okeanom. Povratak u hotel. Noćenje. Cijena izleta: 99 EUR

Dan 7. ČETVRTAK   24.3.2022. Rio de Janeiro

 Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni izlet u maleni grad PETROPOLIS. Posjeta starom Carskom gradu i posjeta ljetnoj rezidenciji brazilske kraljevske porodice te muzej i kuću pionira avijacije Santos Dumont. Obilazak kristalne palače te katedrale Sao Pedro i palače Quitandinha, i degustacija piva u lokalnoj pivnici Bohemia. Povratak u hotel. Noćenje. Cijena izleta: 75 EUR

Dan 8. PETAK   25.3.2022. Rio de Janeiro

Doručak. Nakon doručka slobodno prijepodne. 

Šlag uvijek dolazi na kraju, pa tako Vam nudimo noćni  fakultativni odlazak SAMBA PA TI, rodno mjesto Sambe: Klub RENASCENCA uz   program autentične sambe te tradiciju karaoka na ekskluzivnom mjestu. 

 Cijena izleta 61 EUR

Dan 9.SUBOTA   26.3.2022. Rio de Janeiro

      Doručak. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti.

Dan 10. NEDJELJA  27.3.2022. Rio de Janeiro – Frankfurt 

Nakon doručka, odjava iz soba ( do 12:00h ), te slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom u 17:30h. Prijava na let za Sarajevo preko Frankfurta. Polijetanje za Frankfurt u 21:30h na letu LH501.

Dan 11. PONEDJELJAK 28.3.2022 Frankfurt – Sarajevo

Sijetanje u Frankfurt u 14:30h, te nastavak leta za Sarajevo u 21:00 h na letu LH1546. Slijetanje u Sarajevo u 22:45h. Kraj usluge.

 

POSEBAN POPUST:

Ukoliko se odlučite za kompletan paket izleta ostvarujete popust od 100EUR.

Umjesto 490 EUR, platićete 390 EUR

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija, prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 15. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun V.I.P. Travelsa. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE V.I.P. TRAVELS .

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
● Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 180 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

 

Zanimljivosti o Brazilu:

– Najčešće prezime u Brazilu je Silva.

– Broj stanovnika u Brazilu od skora prelazi 200 miliona, čineći ovu zemlju jednom od 5. najmnogoljudnijih zemalja na svijetu.

– Svaki grad u Brazilu ima fudbalski stadion.

– U Brazilu zatvorenici mogu da sebi smanje kaznu za četiri dana, za svaku knjigu koju pročitaju.

– Nakon Sjedinjenih Američkih Država, Brazil je zemlja sa najviše aerodroma na svijetu. 

– Rio de Ženeiro na portugalskom znači januarska rijeka.

– Brazil se prostire na tri vremenske zone.

– Jedina zemlja koja nikada nije izgubila u fudbalu od Brazila je Norveška. Imaju 2 pobjede i 2 nerješene utakmice.

– Na zastavi ove zemlje nalaze se riječi “ordem e progresso” što u prevodu označava red i napredak.

– Tiririca, brazilski klovan, prijavio se na izbore u Brazilu sa sloganom “Šta federalni kongresmen radi? Ja zaista ne znam, ali ako me izaberete, reći ću vam.   Ne može mnogo gore od ovoga. Glasajte za Tiririca”. Na kraju je skupio 1,348,295  glasova, što je drugi najveći rezultat u istoriji Brazila.

– 92 % prodatih auta u Brazilu koristi etanol kao gorivo. Etanol se inače dobiva iz šećerne trske.

– Brazilski atletičari su platili svoj put na Olimpijske igre 1932. prodavajući kafu tokom puta.

– Jedna od rijetkih propalih investicija Henry Forda, bila je ideja za stvaranje plantaže za proizvodnju gume u srcu Amazona.

– Najveći afrički grad, izvan Afrike je Salvador u Brazilu.

– Gotovo 180 jezika se govori u Brazilu.

– Ime Brazil potiče od istoimenog drveta koje je vrlo popularno ovdje.

– 1958. godine, nosorog je bio kandidat na parlamentarnim izborima u Sao Paolu.

– Iphone je skoro duplo skuplji u Brazilu nego u SAD-u.

– Ako se pogleda sa visine, glavni grad Brazila, podsjeća na avion.

– Samba je najpopularniji brazilski ples, a sertanejo najpopularnija brazilska muzika.

– Rio de Ženeiro je tokom istorije jednom bio glavni grad Portugala, čineći ga tako jedinim evropskim glavnim gradom izvan Evrope.

– Brazilke su najatraktivnije žene na planeti.

– Najveći japanski grad nakon Tokija je Sao Paolo u Brazilu.

– Glasanje je obavezno u Brazilu.

– Bororo narod iz Brazila su jedan od rijetkih naroda gdje su svi ljudi” 0” krvna grupa.

– U Brazilu postoje barovi pod nazivom “Osama Bin Laden”.

– Paolo Koeljo, čuveni pisac i autor romana Alhemičar, rođen je u Rio de Ženeiru. Zanimljivo je da njegovo prezime (Koeljo) na portugalskom označava zeca.

– Sao Paolo je poznat po velikim gužvama u saobraćaju, a jedna od najvećih zabilježena je 2013. godine kada je stvorena kolona dugačka čak 309 km!

– Brazil zauzima 9. mjesto po broju milionera u svijetu.

– Službeni jezik u Brazilu nije španski već portugalski.

– Kao zaštitna životnija Brazila, uzima se papagaj Ara.

– Sao Paolo i Rio de Žaneiro udaljeni su samo pet sati vožnje jedan od drugog što je jako blizu s obzirom na to kolika je zemlja u pitanju.

– Možda niste znali ali postojala su čak tri prijedloga oko toga kako će da izgleda statua Isusa u Riju. Statua Isusa sa globusom u ruci, statua Isusa na krstu, te ova raširenih ruku koju vidimo danas. Razlog zbog kojeg je izabrana upravo ova statua je zato što predstavlja sveto lice Brazila, ono koje će raširenih ruku da dočeka svakoga ko mu dođe.

– Escadariu Selaron u Lapi, nije izgradio niti jedan Brazilac, već jedan vrlo neobičan Čileanac, imena Horhe Selaron.

-U Rio de Žaneiru se nalazi najveći akvarijum u Južnoj Americi, imena AquaRio.

Dodatne informacije

 • Polazak:: Friday, 18 March 2022
 • Povratak:: Monday, 28 March 2022
 • Cijena:: od 2.895,- KM

Kontakt informacije

 • Zelenih Beretki bb (Gazi Husrev-begov bezistan) 71000 Sarajevo, BiH
 • +387 (0)33 44 39 00 +387 (0)33 27 18 00

VIP Travels aplikacija

Sve naše ponude
samo dodir od vas

Top