Istanbul Nova godina Featured

 • DATE 02/10/2023

ISTANBUL – Nova godina

 29.12. – 02.01.2024.

…živahan, bučan, šarolik, haotičan, čudesan…. Carigrad je neumoran i zauzet, postojan i moćan, prepun znamenitosti, zvukova, mirisa i okusa.Istanbul je ponosan, lijep, dinamičan, božanstven, nevjerovatno privlačan…

CIJENA ARANŽMANA: 949,00 KM

 

Cijene izražene po osobi u dvokrevetnoj / trokrevetnoj sobi.

Cijena aranžmana uključuje:
- avio karta Sarajevo-Istanbul-Sarajevo/ Turkish Airlines( prtljag/kofer 23 kg + ručni prtljag 8 kg )

- aerodromske takse
- smještaj u hotelu Klas ( www.klashotel.com.tr) na bazi 4BB (noćenje sa doručkom)
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- organizacija putovanja
- pratilac grupe

 

Cijena aranžmana ne uključuje:
- doplata za jednokrevetnu sobu 280,00 KM

- fakultativni izleti prema programu
- putno zdravstveno osiguranje     10,00 KM za osobe do 60 god./ 20,00 KM za osobe preko 60 god.

- osiguranje od otkaza putovanja  25,00 KM ( obavezno uzeti i putno zdravstveno osiguranje )
- ostale usluge koje nisu izričito navedene u ovom programu

- popusti za djecu    NA UPIT
PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN  29.12.2023.   SARAJEVO  –  ISTANBUL

Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 15:25h. Po dolasku u Istanbul (19:25h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

 

 1. DAN  30.12.2023.   ISTANBUL

Doručak, nakon  doručka slobodno vrijeme ili fakultativno obilazak Istanbula. Odlazak do Sultanahmeta. Posjeta Hipodromu, zatim posjeta Plave džamije monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, šetnja pored Aja Sofije toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvobitno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Nakon toga posjeta cisternama i Kapali čaršiji. Slobodno vrijeme. Individualni povratak u hotel. Noćenje. 

 

 1. DAN  31.12.2023       PIERRE LOTTI-  EYUP -BALAT – VENEZIA OUTLET 

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili fakultativno: Odlazak do vidikovca Pieere Lotti, odakle se pruža najljepši pogled, vidi se cijeli Istanbul, Bosfor i njegovi mostovi - jedan od najljepših utisaka koje ćete ponijeti kući. 

Slijedi obilazak kvarta Eyup i obilazimo džamiju Eyup Sultan koju opisuju kao jednu od omiljenih džamija u islamskom svijetu, naročito za posjetioce iz inostranstva. Smještena na mjestu gdje se gradske zidine sastaju sa Zlatnim rogom, "najsvetija" džamija i turbe Eyup Sultanu su jedna od lokacija koja privlači najveći broj turista u Gradu na Bosforu.  Nakon obilaska nastavljamo prema Balatu, Boemskoj četvrti koja se nalazi na evropskoj strani grada. Prepun je  istorijskih zdanja i šarmantnih kafića, ima atmosferu koju nećete pronaći u nekom drugom dijelu Istanbula. Kraći razgled i foto pauza. Slijedi posjeta shopping centru Venezia outlet. Dašak Italije u Turskoj. Kanal s vožnjama u gondoli i starinski šarm ulica doprinose uređenju ovog velikog trgovačkog centra na temu Venecije. Ovdje čak možete posjetiti i trg svetog Marka - virtualno. Slobodno vrijeme za kupovinu. Povratak u hotel. U večernjim satima  predlažemo odlazak u jedan  od Istanbulskih restorana…. Noćenje.

 

SRETNU NOVU  2024 GODINU  ŽELI VAM V.I.P. TRAVELS

 

 1. DAN  01.01.2024   KRSTARENJE BOSFOROM  

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni odlazak  krstarenje Bosforom 

Vožnja brodicom po Bosforu (cca1,5h-2h)  ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora (Azijska strana Istanbula). Nakon krstarenja posjeta Ortakoy-a najpoznatijem izletištu osmanskih vladara. U njemu se nalazi veliki broj restorana, barova i prodavnica. U Ortakoy-u morate probati najljepši krompir (kumpir) i čuvene vafle. Povratak u hotel. Noćenje.   

 

 1. DAN  02.01.2024   ISTANBUL – SARAJEVO   

Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela  transfer za  aerodrom predviđen u 10:00h . Po dolasku na aerodrom prijava  na let za Sarajevo TK 1021 u 14:45h slijetanje u Sarajevo  predviđeno u 14:35h. Kraj  usluge. 

Dodatne informacije

 • Polazak:: Friday, 29 December 2023
 • Povratak:: Monday, 02 January 2023
 • Cijena:: 949,00 KM

Kontakt informacije

 • Zelenih Beretki bb (Gazi Husrev-begov bezistan) 71000 Sarajevo, BiH
 • +387 (0)33 44 39 00 +387 (0)33 27 18 00

VIP Travels aplikacija

Sve naše ponude
samo dodir od vas

Top