Albanija- Kružna tura Featured

 • DATE 24/05/2024

ALBANIJA - kružna tura

Skadar –Tirana – Berat – Gjirokaster – Saranda – Vlore – Drač – Kruje 

OKTOBAR 2024

14.10 - 19.10.2024. ( 6 dana/5 noćenja )

CIJENA ARANŽMANA: 790,00 KM 

Aranžman uključuje: 

 • prijevoz autobusom visoke turističke klase na datoj maršuti putovanja 
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* na bazi 1 noćenja s doručkom (BB) -Skadar ( HTL Rozafa 4* ), 2 polupansiona (HB)-Drač ( Sandy Beach Resort 4* ), 2 polupansiona (HB)-Saranda ( htl Nertili 4* ).
 • ulaznice za obilazak: Rozafa u Skadru; dvorac u Gjirokasteru. 
 • pratilac grupe tokom čitavog putovanja  
 • lokalni akreditovani turistički vodiči 
 • organizacija putovanja

Aranžman ne uključuje:  

 • putničko i zdravstveno osiguranje
 • doplata za jednokrevetnu sobu  + 290 KM
 • Dijete do 4,99 godina ( sa dvije odrasle osobe u sobi ) plaća 180 KM
 • Dijete 5 – 11,99 godina ( sa dvije odrasle osobe u sobi ) plaća 490 KM
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu + 120 KM 
 • Doplata za prvi red u autobusu ( obavezna 2 sjedišta ) + 80 KM po sjedištu
 • Doplata za sjedište po želji ( obavezna dva vezana sjedišta ) + 40 KM po sjedištu
 • fakultativno krstarenje do poluotoka Karaburun – 45EUR (prijave za krstarenje prije polaska)

*Kalkulacija rađena na bazi 40 uplata. Cijena se za manji broj uplata uvećava za 50,00KM po osobi. Minimalan broj putnika 25.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN - 14.10.2024. (ponedjeljak)                SARAJEVO – TREBINJE – SKADAR 

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 06:00 h vožnja do Trebinja. U Trebinju pravimo pauzu gdje ćemo obići sami centar Trebinja uključujući centralni park, zidine grada i Osman pašinu džamiju. Nastavak vožnje preko Nikšića, Podgorice do Skadra. Po dolasku u Skadar, smještaj u hotelu Rozafa 4*, slobodna večer. Noćenje.

2.DAN - 15.10.2024. (utorak)                              SKADAR  - TIRANA – DRAČ 

Doručak. Nakon  doručka obilazak Skadra, drugog najvećeg i najznačajnijeg grada Albanije. Fokus obilaska je tvrđava Rozafa odakle se pruža predivan panoramski pogled na čitavu okolinu Skadra. Tvrđava Rozafa stara je preko dvije hiljade godina. Uz nju je vezana legenda koja kaže da su je gradila tri brata ali sve što bi preko dana sazidali, preko noći bi vile porušile. Ime tvrđave „Rozafa“potiče od imena „vjerne ljube“ namlađeg od trojice braće koja je kao žrtva uzidana u tvrđavu.

Nastavak putovanja za Tiranu. Nakon kraće pauze krećemo u obilazak glavnog grada Albanije:  centralni Skenderbeg Trg, Edhem pašina džamija sa sahat kulom, Enver Hodžina piramida. Slobodno vrijeme. U popodnevnim satima polazak za Drač. Večera. Noćenje u hotelu Sandy Beach Resort 4+*.

3.DAN - 16.10.2024. (srijeda)      DRAČ -  BERAT – GJIROKASTRA – SARANDA  

Doručak. Nakon doručka nastavak putovanja prema Beratu, “Gradu sa hiljadu i jednim prozorom”, koji je tako nazvan zahvaljujući mnogobrojnim prozorima koji ukrašavaju stare kamene i bijelo okrečene kuće. Berat je 2008.g. uvršten u UNSECO-vu listu svjetske baštine kao grad-muzej. Posebno se ističe četvrt Managalem izgrađena polovinom 11.vijeka kojeg odlikuju uske, skrivene, kaldrmisane ulice koje dodaju draž i ljepotu ovom inače prekrasnom gradu. Obilazak citadele; Nastavak putovanja ka Gjirokastri. Po dolasku, razgled grada i posjeta dvorca u Gjirokastri. Nastavak vožnje za Sarandu. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN - 17.10.2024. (četvrtak)            SARANDA – BLUE EYE – SARANDA  

Nakon doručka moguć fakultativni odlazak na izvore “Plavo oko”, gdje se sastajanjem 17 izvora formira jedan veliki izvor koji podsjeća na plavo oko, ili Slobodan dan za kupanje. Po završetku obilaska povratak u Sarandu. Večera. Noćenje.

 

5. DAN - 18.10.2024. (petak)      SARANDA – VLORE – KARABURUN – DRAČ  

Doručak. Nakon doručka nastavak putovanja prema Vlore, gdje je predviđena pauza i kraći individualni razgled grada. Vlore je grad kojeg nazivaju “gradom albanske zastave” jer je u njemu proglašena nezavisnost Albanije a još ga nazivaju i “biserom dva mora” (Jadranskog i Jonskog) a po veličini je treći najveći grad u Albaniji. Grad je izuzetno prostran jer je na ravnici i ima cca 80.000 stanovnika. Ima prekrasnih zgrada, ima ruševina i nedovršenih kuća, zgrada i hotela. Spoj je izuzetno modernog i zapuštenog. Gradsko šetalište je moderno uređeno i proteže se kilometrima uz gradsku plažu, popločano, s palmama i bezbroj kafića. U dogovoru sa grupom polazak na fakultativno krstarenje gliserom do piratske pećine i poluotoka Karaburun. Poluotok Karaburun, s druge strane, je najveći poluotok u Albaniji, nekad bivša baza albanske ratne mornarice, a smješten je na istočnom dijelu Otrantskog zaljeva, gdje se spajaju Jadransko i Jonsko more. Po završetku krstarenja nastavak vožnje prema Draču. Po dolasku u hotel Sandy Beach Resort 4*. Večera i noćenje. 

 

6. DAN - 19.10.2024. (subota)                    DRAČ -KRUJA-SARAJEVO 

Doručak. Nakon doručka vožnja prema gradu Kruje, nekadašnjeg glavnog grada Albanije te rodnog grada narodnog heroja Albanije, Skenderbega, koji je u 15.vijeku  bio na čelu albanskog otpora nadolazećem osmanskom carstvu. Grad se nalazi 32km sjeverno od Tirane i najposjećenija je atrakcija Albanije odakle se pruža izuzetan panoramski pogled na planine. Obilazimo tvrđavu s Fatihovom džamijom iz 15.vijeka, koja je nekad bila utvrđenje Skenderbega. Također ćemo posjetiti i Skenderbegov muzej u Kruji (fakultativno-ulaznica cca 2€) ,najveći i najznačajniji u čitavoj Albaniji, s obiljem eksponata od kojih su neki stari preko 500 godina. Ovdje se mogu vidjeti izvrsni vezeni detalji na pamuku, svili i vuni, te drugi detalji poput keramike i metalnog oruđa. U sklopu obilaska posjećujemo i bazar Kruje u kojima se nalazi mnoštvo radnjica sa autentičnim suvenirima. Po završetku obilaska krećemo za Sarajevo putem kao i u dolasku, s pauzama za odmor i kafu. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima. Kraj usluge.

Dodatne informacije

 • Cijena:: 00,00 KM

Kontakt informacije

 • Zelenih Beretki bb (Gazi Husrev-begov bezistan) 71000 Sarajevo, BiH
 • +387 (0)33 44 39 00 +387 (0)33 27 18 00

VIP Travels aplikacija

Sve naše ponude
samo dodir od vas

Top