Istanbul 24.11. - 28.11. Featured

 • DATE 14/09/2020

ISTANBUL

5 dana / 4 noći

Termin putovanja: 24.11. – 28.11.2020.CIJENA ARANŽMANA:


HOTEL

Cijena po osobi u 

dvokrevetnoj / trokrevetnoj sobi

Doplata za jednokrevetnu sobu

Hotel „Ephesus“ 4* novorenovirani hotel http://www.hotelephesus.com/

569,00 KM

170,00 KM

Hotel „Zurich“ 4* novorenovirani hotel

http://www.hotelzurichistanbul.com/

639,00 KM

190,00 KM

 

U CIJENU URAČUNATO
- Avio karta Sarajevo-Istanbul-Sarajevo (Turkish Airlines), sa aerodromskim taksama
- Smještaj u odabranom hotelu na bazi 4  noćenja sa doručkom
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- Organizacija putovanja
- Pratilac grupe

 

U CIJENU NIJE URAČUNATO
- Putno-zdravstveno osiguranje 10,00 KM za osobe do 65 godina i 20,00 KM za osobe preko 65 godina
- Fakultativni izleti prema programu
- Ostale usluge koje nisu izričito navedene u ovom programuPROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN  24.novembar / utorak   SARAJEVO  –  ISTANBUL

Sastanak na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Polazak za Istanbul u 11:40h. Po dolasku u Istanbul (15:25h po lokalnom vremenu), te nakon pasoške i carinske kontrole transfer prema hotelu. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne. Noćenje.

 

 1. DAN  25.novembar / srijeda   –       ISTANBUL

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet-  pješačka tura u kojoj ćemo obići Sultan Ahmet džamiju nadaleko poznatu kao Plava džamija zbog plave keramike kojom su ukrašene površine zidova i jedinu od preko 500 istanbulskih džamija koja ima 6 minareta;  Hipodrom, danas poznat kao "Trg sultana Ahmeta", sa monumentima (Njemačka fontana, Egipatski Obelisk, Zmijski stub); Aya Sofiju –  bizantisku crkvu  iz 7. vijeka koja je 1000 godina bila najveća katedrala na svijetu, za vrijeme Osmanskog carstva pretvorena u džamiju, a danas je muzej. Po završetku pješačke ture dolazimo do Kapali čaršije (na turskom "prekriveni market") gdje je predviđeno slobodno vrijeme za šoping u najvećem zatvorenom bazaru na svijetu sa preko 4000 dućana. U Kapali čaršiji, u labirintu od 58 ulica, možete pronaći sve, "od igle do lokomotive". Po završetku posjete i šopinga po Kapali čaršiji vraćamo se u hotel.  Slobodan ostatak dana. Noćenje.

 

 1. DAN  26. novembar / četvrtak    –     ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti uz mogućnost fakultativnog izleta na Vidikovac Čamildžu gdje se nalazi prelijepa džamija Čamlidža, odakle se pruža najljepši pogled na Istanbul, Bosfor i njegove mostove. Nakon toga slijedi odlazak do Kadikoya i čuvene  Djevojačke kule (danas svetionik). Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasio svoju kćerku  na osnovu proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolovana kula nije uspjela da izmjeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela.  Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali postoji prilika posjetiti čuvenu  Bagdad ulicu ili odlazak u jedan od obližnjih shopping centara. Povratak u hotel. Noćenje

 1. DAN  27. novembar / petak     ISTANBUL 

Doručak. Poslije doručka fakultativni izlet koji uključuje krstarenje Bosforom obilazak četvrti Ortakoy i Taksima. 

Vožnja brodicom po Bosforu (cca1,5h-2h)  ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora (Azijska strana Istanbula). Nakon krstarenja posjeta Ortakoy-a najpoznatijem izletištu osmanskih vladara. U njemu se nalazi veliki broj restorana, barova i prodavnica. U Ortakoy-u morate probati najljepši krompir (kumpir) i čuvene vafle. Nakon  kraće pauze vozimo se prema Taksimu, slobodno vrijeme za šetnju Istiklal ulicom prepunom trgovina, kafića i restorana. 

 1. DAN  28. novembar / subota      ISTANBUL –  SARAJEVO 

Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera za aerodromTransfer na aerodrom je predviđen u 15:30h iz hotela. Let Istanbul - Sarajevo u 19:25h s predviđenim dolaskom u Sarajevo u 19:25h (po lokalnom vremenu). KRAJ USLUGE

Važne napomene: 

 • Organizator “V.I.P.TRAVELS” zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata od strane avio kompanije.
 • Ukoliko se ne ispuni kvota za minimalni broj prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana, o čemu je dužan pismeno obavijestiti putnike.
 • STORNIRANJE PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA: 5% ako se putovanje otkaže od dana potpisa ugovora do 45 dana prije početka putovanja (blagovremeni otkaz)
 • 10% za otkaz od 44 do 30 dana prije početka putovanja
 • 20% za otkaz od 29 do 20 dana prije početka putovanja
 • 40% za otkaz od 19 do 15 dana prije početka putovanja
 • 80% za otkaz od 14 do 10 dana prije početka putovanja
 • 95% za otkaz od 9 do 6 dana prije početka putovanja
 • 100% ako se putovanje otkaže od 5 do 0 dana prije početka putovanja ili kada putovanje već započne, ili u toku putovanja
 • Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija V.I.P. Travels nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu.

Prilikom rezervacije, potrebno je uplatiti min. 40% od ukupne cijene aranžmana. Ostatak uplate najkasnije 15 dana prije polaska. 

Dodatne informacije

 • Polazak:: Tuesday, 24 November 2020
 • Povratak:: Saturday, 28 November 2020
 • Cijena:: od 569,00 KM

Kontakt informacije

 • Zelenih Beretki bb (Gazi Husrev-begov bezistan) 71000 Sarajevo, BiH
 • +387 (0)33 44 39 00 +387 (0)33 27 18 00

VIP Travels aplikacija

Sve naše ponude
samo dodir od vas

Top