Vulkani Indonezije

  • DATE 09/11/2017

Dan 1. : Džakarta - Anyer

Po dolasku u Džakartu transfer do gradića Anyer na zapadnoj obali Jave. Smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

 

Dan 2. : Anyer - Krakatau - Bogor

Doručak u hotelu. Ukrcavamo se na brod i preko Sunda moreuza idemo put čuvenog vulkanskog ostrva Krakatau. Pripremite kamere jer bi mogli uslikati delfine koji često dolaze da pozdrave brod. Imaćemo prilike da se izbliza uvjerimo u razmjere najveće ikada zabilježene eksplozije koja je 1883. godine potresla cijelu planetu. Jedna od posljedica erupcije Krakataua bili su i crveni zalasci sunca uočljivi i u Engleskoj do 3 godine nakon eksplozije. Lagani treking po bezbjednom dijelu vulkana Anak Krakatau do tačke sa koje se pruža predivan pogled na cijeli arhipelag. Ručak na plaži. Povratak na Javu. Transfer do Bogora. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

Dan 3. : Bogor - Bandung

Doručak u hotelu. Posjeta vulkanu Pangrango i planini Salak. Nastavak putovanja ka Bandungu. Dolazak u Bandung u rano popodne i transfer do vulkana Tangkuban Perahu. Obilazak kratera. Prije povratka u Bandung posjeta plantažama čaja. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

Dan 4. : Bandung

Doručak u hotelu. Cjelodnevna posjeta Ciwidey bijelom krateru i jezeru Situ Patenggang južno od Bandunga. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 5. : Bandung - Selo Naga - Purwokerto

Doručak u hotelu. Na putu za tradicionalno selo Naga put nas vodi kroz divne predjele Jave kojima dominiraju rižna polja. Po dolasku u selo Naga, okruženo rijekom i potocima, upoznajte ljubazne domaćine i prošetajte medju kućama od bambusa u kojima Sunda familije žive do današnjih dana. Transfer do grada Purwokerto. Smještaj. Noćenje.

 

Dan 6. : Purwokerto - Wonosobo - Borobudur

Doručak u hotelu. Transfer do Dieng platoa (2093m). Ovu visoravan čije ime u prevodu znači "planina bogova" karakterišu temperature u granici od 10-20C. Posjeta jezeru Warna ili u prevodu boja. Ime proističe iz činjenice da se u vodi jezera reflektuje više boja; zelena potiče od sumpora, crvena od algi na dnu jezera, a plava od reflektovanih sunčanih zraka koji se odbijaju od kristalno čiste vode jezera. Povratak u Wonosobo i nastavak putovanja ka Borobudur hramu. Dolazak u Borobudur u kasnim popodnevnim časovima. Obilazak Borobudur hrama koji je nastao u periodu 750 - 842 godine naše ere i najznačajniji je budistički spomenik na planeti. Smještaj u hotelu nadomak hrama. Noćenje.

 

Dan 7. : Borobudur - Džogdžakarta

Rano ujutru povratak do Borobudur hrama kako bi sa vrha spomenika uživali u prvim zracima sunca. Doručak u hotelu. Posjeta mjestu Kaliadem pogodjenom posljednjom erupcijom Merapi vulkana. Transfer do Džogdžakarte. Poludnevno razgledanje grada Kotagede (Stari grad), Keraton (Sultanova palata) i Taman Sari (Vodena palata), a zatim transfer do hrama Prambanan. Prambanan je najveći Hindu hram u jugoistočnoj Aziji. Grandiozna građevina podignuta u IX vijeku je jedna od ikona indonežanskog kulturnog nasljeđa. Obilazak lokaliteta. Povratak u Džogdžakartu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

Dan 8. : Džogdžakarta - Merapi - Solo

Zajednička ocjena je da je Merapi najljepši u svitanje prije nego sto se magla spusti i zakloni vrhove ovog vulkana. U 03:30h polazak ka Kaliurangu koji se nalazi 25km sjeverno od Džogdžakarte. Lagani treking do tačke sa koje se pruža predivan pogled na Merapi, jedan od najaktivnijih vulkana u Indoneziji. Doručak. Nastavak putovanja za Solo. Smještaj u hotel u rano popodne. Slobodan ostatak dana za odmor ili individualno razgledanje grada. Noćenje.

 

Dan 9. : Solo - Bromo

Doručak u hotelu. Višesatna vožnja ka mjestu Cemoro Lawang u podnožju Bromo vulkana. Usputna posjeta vodopadu Tawangmangu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

Dan 10. : Bromo - Ijen

U 04:00h polazak lokalnim vozilom ka vulkanu Bromo kako bi prisustvovali izlasku Sunca na jednoj od čudesnih lokacija koja podsjeća na površinu Mjeseca. Povratak u hotel. Doručak. Polazak iz hotela ka Ijen (Idjen) u 09:00h. Usput posjeta nacionalnom parku Pasir Putih. Dolazak u Ijen. Smještaj. Noćenje.

 

Dan 11. : Ijen - Bali

Rano ujutru transfer do mjesta Pal Tuding na 1800m nadmorske visine. Lagani treking do Ijen jezera. Povratak u Ijen. Doručak i prilika za osvježenje. Posjeta plantažama kafe i cimeta prije ukrcavanja na feri za Bali. Plovidba do Balija traje 30-45 minuta. Dolazak na Bali i transfer do sjevernog dijela ostrva po imenu Lovina. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

Dan 12. : Bali

Doručak u hotelu. Delfin show u bazenu hotela, a nakon toga i mogucnost plivanja sa delfinima. U 11h napuštamo Lovinu i krećemo ka jugu ostrva. Usputna posjeta najvišem vodopadu na Baliju po imenu Gigit i Kintamani oblasti sa vulkanskom planinom Batur i selima Bali Aga. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

Dan 13. - Dan 14. : Bali

Doručak u hotelu. Slobodni dani za odmor ili individualno razgledanje ostrva. Posjeta Rinjani vulkanu na ostrvu Lombok (opciono). Noćenje.

 

Dan 15. : Bali - Evropa

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do napuštanja sobe. Transfer do aerodroma radi konekcije za povratni let.

 

U cijenu putovanja je uključeno:

- 1 noćenje sa doručkom na Anyeru, My Pisita Anyer ili slican

- 1 noćenje sa doručkom u Bogoru, Salak The Heritage ili slican

- 2 noćenja sa doručkom u Bandungu, Sukajadi ili slican

- 1 noćenje sa doručkom u Purwokerto, Aston ili slican

- 1 noćenje sa doručkom u Borobuduru, Manohara ili slican

- 1 noćenje sa doručkom u Džogdžakarti, Jambuluwuk ili slican

- 1 noćenje sa doručkom u Solu, Ibis ili slican

- 1 noćenje sa doručkom u Cemoro Lawangu, Cemara Indah ili slican

- 1 noćenje sa doručkom u Ijenu, Catimore ili slican

- 1 noćenje sa doručkom na Baliju, Melka Resort ili slican

- 3 noćenja sa doručkom na Baliju, Sari Segara Resort ili slican

- Ručak prilikom posjete Anak Krakatau

- Brod za obilazak Krakatau vulkana

- 4x4 vozilo za obilazak Bromo vulkana

- Feri karta Java - Bali

- Privatni transferi i obilasci prema programu

- Asistencija rendžera prilikom obilaska vulkana na Javi

- A/C vozilo, gorivo i vozač sa znanjem engleskog jezika

- Ulaznice za sve destinacije iz programa

- Telefonska kartica lokalnog operatera sa 20000IDR kredita

 

U cijenu putovanja nije uključeno:

- Avio karta Evropa - Džakarta , Bali - Evropa      

- Indonežanska izlazna taksa USD 17 (plaćanje prilikom check in-a za povratak)

- Bakšiš za vozača i vodiča

- Troškovi dobijanja vize

- Međunarodno zdravstveno osiguranje

 

- Individualni troškovi putnika 

Kontakt informacije

  • Zelenih Beretki bb (Gazi Husrev-begov bezistan) 71000 Sarajevo, BiH
  • +387 (0)33 44 39 00 +387 (0)33 27 18 00

VIP Travels aplikacija

Sve naše ponude
samo dodir od vas

Top