Istanbul 1. Maj 29.04-03.05. Featured

 • DATE 07/04/2021

 SPECIJALNA PONUDA ZA 1 MAJ 2021!

ISTANBUL

29.04-03.05.2021

4 NOĆENJA/5 DANA/AVION 

Jutarnji polazak, večernji povratak! 

ISTANBUL... Grad smješten na dva kontinenta, grad okružen morem sa tri strane, vrata Orijenta, spoj Istoka i

Zapada... samo su neki od najčešće korištenih opisa za 15-milionski grad Istanbul.

Ovaj grad kojeg su u prošlosti zvali još i Konstantinopol više od 1500 godina bio je centar Rimskog, Bizantskog i Osmanskog carstva. Upravo zbog značaja koji je od svog postanka imao, grad je uvijek bio stjecište brojnih umjetnika, muzičara, trgovaca, a u posljednje vrijeme i mnogobrojnih turista. Svi oni dolazili su u Istanbul otkriti čaroliju hiljadugodišnjih ulica, šarenih bazara i veličanstvenih džamija.

Kažu da je Istanbul najljepše posjetiti upravo u Maju pa ne propustite ovu idealnu priliku da posjetite ovaj veličanstveni grad sa nama!

PROGRAM PUTOVANJA

 1. DAN, 29.04.2021. (ČETVRTAK), SARAJEVO – ISTANBUL – TRG TAKSIM

Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera 90 minuta prije leta. Let TK1022 za Istanbul u 09.00h sa dolaskom u Istanbul u 12.00h. Transfer do hotela i smještaj. Nakon kraćeg slobodnog vremena slijedi fakultativni odlazak do centralnog gradskog Trga Taksim- žile kucavice ovog milionskog supergrada! Iskoristite ovaj izlet i da se upoznate sa podzemnom šemom grada uz asistenciju Vašeg vodiča! Do Taksima vodi i glavna gradska promenada – Istiqlal ulica, prepuna različitih trgovina, restorana, kafića.... a na samom dnu ulice nalazi se čuvena Galata kula, još jedan od simbola grada. Otići u Istanbul, a ne svratiti do ovog tornja nedopustiva je greška. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

About Istanbul

 1. DAN, 30.04.2021. (PETAK), RAZGLEDANJE GRADA + KAPALI ČARŠIJA  

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativno pješačko razgledanje monumentalnih građevina u starom dijelu grada: Hipodrom sa njemačkom fontanom, egipatskim obeliskom i zmijskim stubom, Sultan Ahmetova džamija - Plava džamija, Topkapi palata (ulazak u Harem uz doplatu), Aja Sofija (razgledanje izvana, mogućnost ulaska uz doplatu). Nakon obilaska prvorazrednih građevina u oblasti Sultanahmet, odlazimo do čuvene Kapali čaršije, najveće pijace na svijetu gdje se u ukupno 65 ulica nalazi čak 4000 radnji! Slobodno vrijeme za kupovinu uz neizostavno cjenkanje! Povratak u hotel. Noćenje.

Istanbul 4 Istanbul 3

 1. DAN, 01.05.2021. (SUBOTA), KRSTARENJE BOSFOROM (Ne propustite!)

Nakon doručka slijedi odlazak na nezaboravno krstarenje Bosforom tokom kojeg ćemo sa broda vidjeti: Zlatni Rog - najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kulu, džamiju Selimija, Dolmabahče palatu - posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, kvart Ortakoy, Arnavutkoy, Rumeli hisar - čuvenu vizantijsku tvrđavu, Jedi kule (sedam kula), Djevojačku kulu.. Iskrcavamo se u kvartu Eminonu. Ovaj fantastični dan nastavljamo odlaskom do Ortakoya, mjesta koje se nalazi skoro tačno ispod lijepog i neizmjerno visokog, prvog mosta na Bosforu (Bosfor most - Bogazici koprusu). Ovdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Zašto baš tu da završite dnevni obilazak? Zato što je sa trga kod džamije pogled na azijski dio grada skoro pa fantastičan, pogotovo u kasno popodne i predvečerje. Povratak u hotel. Noćenje. 

Istanbul 2 Istanbul 1

 

 1. DAN, 02.05.2021. (NEDJELJA), SULEJMANIJA I EGIPATSKI BAZAR + EVROPA – AZIJA – EVROPA 

Nakon doručka preporučujemo odlazak pješice sa pratiocem grupe do čuvene Sulejmanija džamije, vrhunskog djela najpoznatijeg osmanlijskog arhitekte Mimara Sinana. Džamija je izgrađena u oblasti Sultan Ahmet, vjerovatno najvažnijem dijelu Istanbula odakle su osmanski sultani vladali svijetom, a gdje se danas nalaze prvorazredne historijske građevine. Uživajte! Slijedi odlazak do Egipatskog bazara (Misir čarši), ili Bazar začina koji se nalazi na obalama Zlatnog roga u kvartu Eminonu.  Hiljade različitih začina, sušeno voće, sirevi, rahat lokumi, baklave, orašasti plodovi, stotinu vrsta čajeva, i još mnogo drugih vrsta jestivih proizvoda iz cijelog svijeta, zauzimaju najveći dio ponude na bazaru. Slijedi odlazak metroom u azijski dio grada, na Kadikoy, najveću općinu u Istanbulu koja broji preko 2 miliona stanovnika, a potom slijedi i posjeta čuvenoj Djevojačkoj kuli (danas svjetionik). Ova kula je jedan od simbola Istanbula i nalazi se na Bosforu. Legenda kaže da je car sagradio kako bi spasio svoju kćerku proročanstva po kojem će princeza umrijeti od ujeda zmije. Ova izolirana kula nije uspjela da izmjeni sudbinu careve kćerke koja je jednog dana poslala sluge po jabuke u čijoj korpi se krila i zmija koja ju je ujela. Do kule odlazimo malim brodićem. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. DAN, 03.05.2021. (PONEDJELJAK), ISTANBUL – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom u 15.30h. Let TK1025 na relaciji Istanbul – Sarajevo u 19.10h sa dolaskom u Sarajevo u 20.05h. (Satnice pisane po lokalnom vremenu). Kraj putovanja.

 

CIJENA: 629,00 KM  (First minute cijena za rezervacije do 03.04.2021. ili za prvih 10 rezervacija)
Redovna cijena aranžmana iznosi 679,00 KM.

U cijenu je uključeno:

- Povratna avio karta (ekonomska klasa, 30kg prtljag) na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo,

- Aerodromske takse i TSC,

- 4 noćenja sa doručkom u 1/2  i 1/3 sobama u hotelu 5*  u Istanbulu (Hotel Crowne Plaza Old City 5* ili sličan),

- Transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,

- Usluge lokalnog vodiča tokom boravka u Turskoj,

*Popust za 3. odraslu osobu u sobi 50,00 KM,

*Popust za jedno dijete 2-6 godina sa 2 odrasle osobe 100,00 KM.
* U jednu sobu mogu stati maksimum 3 osobe.

U cijenu nije uključeno:

- Individualni troškovi,

- Doplata za jednokrevetnu sobu 240,00 KM,

- Manipulativni troškovi 5,00 KM po rezervaciji,

- Fakultativni izleti i ulaznice planirane programom putovanja:

 1. Taksim+Istiqlal ulica 15,00 EUR/30,00 KM, 
 2. Razgledanje grada 15,00 EUR/30,00 KM (Ulaznica u Topkapi 15,00 EUR/30,00 KM), 
 3. Krstarenje Bosforom + Ortakoy 35 EUR/70,00 KM, 
 4. Sulejmanija+Egipatski bazar 15,00 EUR/30,00 KM,
 5. Izlet u azijski dio grada 30,00 EUR/60,00 KM), 

*Djeca 2-12 godina – 50% na izlete!
* Izleti se uplaćuju najkasnije 10 dana prije polaska na putovanje. 

- Osiguranje od otkaza putovanja 25,00 KM (nije obavezno, ali ga preporučujemo – obavezno ide uz PZ osiguranje!),

- PZ osiguranje 10,00 KM.VAŽNE NAPOMENE: 

 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 5 mjeseci od planiranog dana povratka sa putovanja. 
 • Za nosioce bh pasoša na datum pripreme ovog programa potreban je negativni PCR test na COVID-19.
 • Za putovanje važe sve preporuke u vezi sa COVID-19. Do datuma polaska na putovanje moguće su promjene uslova putovanja u vezi s COVID-19 o čemu će putnici biti blagovremeno obaviješteni.
 • Agencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta.
  Za rezervaciju ovog putovanja potrebno je uplatiti 50%, ostatak se plaća najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje
 • Agencija ne odgovara za kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko-zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja pasoša ili ne.
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 30 putnika 
 • Za program putovanja važe Centrotours Opći uslovi putovanja
Dodatne informacije

 • Polazak:: Thursday, 29 April 2021
 • Povratak:: Monday, 03 May 2021
 • Cijena:: od 629,00

Kontakt informacije

 • Zelenih Beretki bb (Gazi Husrev-begov bezistan) 71000 Sarajevo, BiH
 • +387 (0)33 44 39 00 +387 (0)33 27 18 00

VIP Travels aplikacija

Sve naše ponude
samo dodir od vas

Top