Balaton

 • DATE 04/03/2024

BALATON – 30.4.- 3.5.2024.  -  bus 

1. MAJ 2024. 

Balaton  jezero izgleda kao tirkizno-plava traka uklesana između velikih zelenih polja i šuma, dok s pravca obale nalikuje na more, iako je na najširem mjestu široko svega 14 kilometara. Sjeverna strana Balatona poznata je po planinama i vinogradima, dok je južna, ravnija strana, popularna po plitkim plažama. Smještena uz obalu jezera, nalaze se mala sela sa srednjovjekovnim crkvama i neobičnim tradicionalnim kućicama. 

 

Anabella hotel 3*+  HB

Cijena za prvih

10 rezervacija

Cijena za redovne rezervacije

Minimalno 40 prijava

379 KM

399 KM

Minimalno 30 prijava

399 KM

429 KM

 

CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Prevoz visokoturističkim autobusom

 • • Smještaj u hotelu Anabella 3*+ 2 polupansiona ( doručak + večera / švedski stol ), u 1/2 I 1/3 sobama
 • • Pratilac grupe za minimalno 30 prijava
 • • Troškovi organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • • Fakultativne izlete: 

Cjelodnevna Budimpešta u pratnji lokalnog vodiča  40 EUR; 

Vožnja brodom po Balatonu: cijena naknadno

 • • Doplatu za 1/1 sobu + 130,00 KM
 • • Putničko-zdravstveno osiguranje

+ 10,00 KM za osobe do 60 god. 

+ 20,00 KM osobe 60 – 70 godina.

 

OBAVEZNO: Molimo da svoje fakultativne aranžmane rezervišete u agenciji minimalno 10 dana prije početka putovanja. U suprotnom, ne garantujemo za raspoloživost ugostiteljskih kapaciteta, turističkih objekata, prevoza i ostalih sadržaja koji čine gore pomenute usluge potpunim.

Napomena: Agencija zadržava pravo uvećanja cijena fakultativnih izleta u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih. Minimalan broj prijava za izlete je 25 pax.PROGRAM PUTOVANJA:

 1. DAN - UTORAK / SARAJEVO – BALATON / 30.04.2024   

Polazak iz Sarajeva u 23:00 sata ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja do Balatona, sa usputnim zadržavanjem po potrebi grupe. Noćna vožnja.

 

 1. DAN - SRIJEDA / PEČUH - BALATON  / 01.05.2024 // Sretan 1. Maj

Dolazak u Pečuh u jutarnjim satima nakon čega slijedi GRATIS panoramski razgled grada: Grad se naziva gradom pet bazilika od kojih je najvažnjia katedrala Sv. Petra i Pavla. Slobodno vrijeme za odmor do plaska prema hotelu ( ca 170 kilometara ). Dolazak u Balatonfurdo, te smještaj u hotel. Vrijeme za uživanje na obalama jezera Balaton. Fakultativno vožnja brodom po Balatonu. Večera. Noćenje.

 

3. DAN - ČETVRTAK / BUDIMPEŠTA / 02.05.2024

Nakon doručka, cjelodnevni fakultativni izlet u obilazak Budimpešte. Ribarski bastion na kojem ćemo nakon kraćeg obilaska dati pauzu za jutarnju kafu i odmor, Parlament, Trg heroja, Crkva sv. Stjepana, Crkva kralja Matijaša u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme do dogovorenog polaska prema Balatonu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

 1. DAN - PETAK / BALATON – SARAJEVO / 03.05.2024

Nakon doručka, odjava iz hotela do 11:00 sati, te polazak prema Sarajevu sa pauzom za shopping u Osijeku. Polazak za Sarajevo oko 16:00 sati uz usputna zadržavanja po potrebi grupe. Noćna vožnja. Dolazak u Sarajevo u noćnim satima.

 

VIŠE INFORMACIJA:

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 15 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 30. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

 • ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun ; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima V.I.P: Travels ima potpisan

ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE V.I.P. Travels.

Storniranje putovanja: 

Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20- 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno. Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:

 • ●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. 

Dodatne informacije

 • Polazak:: Tuesday, 30 April 2024
 • Povratak:: Friday, 03 May 2024
 • Cijena:: od 379,00 KM

Kontakt informacije

 • Zelenih Beretki bb (Gazi Husrev-begov bezistan) 71000 Sarajevo, BiH
 • +387 (0)33 44 39 00 +387 (0)33 27 18 00

VIP Travels aplikacija

Sve naše ponude
samo dodir od vas

Top